Pályázatok

  • 2021. évi OMÉK Élelmiszeripari Nagydíj

Az innováció a versenyképesség kulcsa, az egyre élesebb piaci versenyben csak a megújulásra nyitott és arra képes vállalatok maradhatnak fent hosszú távon. A gazdasági környezet folyamatos változásának, valamint a környezeti változásoknak és a társadalom fokozódó elvárásainak kizárólag fejlesztésekkel és fejlődéssel lehet megfelelni. Mindemellett a vásárlók igényessége és tudatossága is nő, ezért megnyerésükhöz elengedhetetlen az ismert termékek megújítása vagy az új termékek piaci bevezetése.

A 2021. évi OMÉK Élelmiszeripari Nagydíj pályázatán magyarországi gyártással rendelkező élelmiszeripari társas vállalkozások vehetnek részt olyan termékekkel, eljárással, csomagolási- vagy egyéb innovációval, amelyek az élelmiszer jellegét, előállítási technológiáját vagy csomagolását és értékesítését tekintve jelentős újdonságértékkel rendelkeznek. A pályázat célja az innovatív fejlesztések elismerése, szélesebb fogyasztói körben történő megismertetése és további vállalkozások ösztönzése.

Részletek:

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS


  • OMÉK Élelmiszerhulladékok Megelőzéséért Díj

A becslések szerint Magyarországon 1,8 millió tonna élelmiszerhulladék keletkezik évente. Ennek az árutömegnek a megtermelése, szállítása, valamint a megsemmisítése egyaránt jelentősen terheli a környezetünket. Tekintettel arra, hogy élelmiszerhulladékok az élelmiszerlánc minden szakaszában keletkeznek, a megelőzés is közös feladatunk.

A pályázat célja azonosítani és díjazni azokat a jó gyakorlatokat, amelyekkel az élelmiszervállalkozások a náluk keletkező élelmiszerhulladék mennyiségét eredményesen tudják csökkenteni úgy, hogy ez nem rontja számottevően a termelési hatékonyságukat, gazdálkodási mutatóikat. Bár az értékesítésre nem kerülő anyagok másodlagos felhasználása (pl. biogáz, komposztálás, adományozás, állateledel) szintén fontos eszköz lehet egy vállalat fenntarthatósági célkitűzéseiben, jelen pályázati kiírás azonban kifejezetten az élelmiszerhulladékok keletkezésének megelőzésére összpontosító tevékenységekre vonatkozik.

Részletek:

PÁLYÁZATI KIÍRÁS


  • Hagyomány és Innováció Díj az Agrárgazdaságban (HIDA 2021)

A Hagyomány és Innováció Díj az Agrárgazdaságban elismerésre azok pályázhatnak, akik hagyományos alapanyagból, innovatív megoldások alkalmazásával, a mai kor igényeinek megfelelő élelmiszert állítanak elő.

A pályázaton olyan hagyományos és tájjellegű mezőgazdasági termékekkel és élelmiszerekkel lehet részt venni, amelynek gyártástechnológiája innovatív megoldást tartalmaz, és előállításának legalább egy eleme a fenntartható fejlődés érdekét szolgálja.

A pályázat célja a hagyományos és tájjellegű termékek fogyasztói ismertségének növelése és innovatív fejlesztésének elismerése a Hagyományok – Ízek - Régiók program keretében.

Részletek:

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS

PÁLYÁZATI KIÍRÁS

JELENTKEZÉSI LAP

TERMÉKLEÍRÁS MINTA

 


  • Marketing díj

 

A Magyar Marketing Szövetség az Agrár-és Élelmiszer-marketing Tagozatának közreműködésével immár nyolcadik alkalommal írja ki pályázatát az OMÉK-on kiállítási Marketing Díjra. A kiállítási Marketing Díj növekvő értékét bizonyítja, hogy nem csak a nyertesek, hanem a pályázaton indultak is felhasználták a részvétel presztízst erősítő hatását marketing kommunikációjukban. Biztosak vagyunk abban, hogy a Díj erősíti a gazdálkodó szervezetek üzleti jó hírét, alátámasztja marketing aktivitását. A Szövetség ezúton hívja fel a kiállítók figyelmét a pályázati kiírásra és várja jelentkezésüket.

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS

JELENTKEZÉSI LAP