Nagyközönség programok - Csütörtök

2021.09.15.

Nagyközönség programok


Úgy tűnik nincs PDF megjelenítő kiegészítője a böngészőjének. Semmi baj... tölts le a linkre kattintva: kozonsegi-programok-online-pdf.pdf.pdf

Úgy tűnik nincs PDF megjelenítő kiegészítője a böngészőjének. Semmi baj... tölts le a linkre kattintva: oshonos-udvar.pdf

"E" Pavilon 3D stand

Magyar Mezőgazdasági Múzeum programja:

Miről ismered fel az erdőt? Kik élnek az erdőben? 

Vizsgáld meg az erdei fákat, a terméseiket, kövesd a lehulló faleveleket és az állatok nyomait! A megismert érdekességeket egy saját, általad készített egyedi könyvecskébe is lejegyezheted. Standunkon megmutatjuk, hogyan dolgoztak a szénégetők, mire használták a fák kérgéről begyűjtött gyantát régen és napjainkban.

Csütörtökön és pénteken:
Elkészítheted saját erdei mintás kitűződet.
Válassz magadnak egy motívumot, mely valaha egy míves vadászpuskát díszített!

A kiállítás teljes ideje alatt kirakóval, párosító játékkal, lábnyom felismerővel, színezőkkel várunk a Magyar Mezőgazdasági Múzeum standjánál. Kvízünk kitöltői között pedig értékes könyvajándékot sorsolunk ki.

Országos Meteorológiai Szolgálat programja:

Miért érdemes az Országos Meteorológiai Szolgálat standjánál megállni? Mert ez az egyetlen hely az OMÉK 2021 területén ahol, meteorológus, agrometeorológus szakembereinktől első kézből kaphat információt valamennyi időjárással kapcsolatos kérdésére. Többek között arra is: milyen volt, milyen lesz, és hogyan tud Ön erre felkészülni, akár a már ingyenesen elérhető, Meteorológiai Adattárban (odp.met.hu) megtalálható adatok, információk segítségével. Standunkon bemutatásra kerül egy az OMSZ által kifejlesztett, komplett, a legmodernebb technikával felszerelt automata meteorológiai állomás prototípusa, mely a XXI. századhoz méltó – minden meteorológiai mérés egy helyen, online adathozzáféréssel. Meteorológiai mérésekkel sok szervezet foglalkozik, az OMSZ azonban csúcstechnológiájú eszközökkel dolgozik, fejlett kalibráló laboratóriumában a mérőműszereket évente kalibrálják, szükség esetén cserélik.

Megismerheti és kipróbálhatja a MacroEcoFarm öntözéstámogatási alkalmazását, mely online és mobiltelefonon egyaránt elérhető. Adja meg földje pontos helyét, illetve az ott termelt növényeket, s bízza magát az alkalmazásra. Az itt felvett növényekre kártevő és kórokozó előrejelzés készül, időjárástól függően. A rendszer kiszámolja 7 napra előre az öntözés mennyiségét is. A MacroEcoFarm alkalmazás célja, hogy segítse az agráriumban dolgozók munkáját terület és növénykultúra specifikus adatokkal, időjárási és növényvédelmi előre jelzésekkel. Az öntözéstámogatási rendszer az Országos Meteorológiai Szolgálat mérései és előrejelzései alapján működik, naponta négyszer frissül, s 7 napra előre nyújt segítséget.

Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal programja:

Az idén is érdemes ellátogatni a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal standjára az OMÉK-on, hiszen, ahogy eddig is, most is izgalmakkal, érdekességekkel várja a látogatókat.

A hivatal munkatársai a program összeállításakor szem előtt tartották, hogy az érdeklődők a lehető legkevesebb érintkezéssel és a lehető legbiztonságosabban tudjanak az általuk elkészített programokon részt venni.

Emellett, a legutóbbi OMÉK-on elkezdett digitális elemeket sem engedték el, sőt! Nézzük, miket próbálhat ki az, aki a Nébih standját választja!

Ha mindig is érdekelt, milyen élelmiszerlánc-biztonsági felügyelőnek lenni, milyen ellenőrizni egy éttermet, akkor irány a Nébih standja, ahol belebújhatsz egy ellenőr bőrébe és megpróbálhatod felfedezni az összes hibát, amit az étterem elkövetett.

A Kiváló Minőségű Élelmiszer (KMÉ) védjeggyel ellátott termékekkel is “játszi könnyedséggel” ismerkedhetsz meg, egy igazi klasszikusnak számító játékmenettel, mégis egy izgalmas technikai megoldással.

De a program nem csak ennyiből áll!  Egy érdekes kvízt is kipróbálhatsz, amit egy csavarral tett érdekessé a Nébih csapata.

vissza